Recair

Recair Oy Economizer tuotemuotoilu ja tuotekehitys

Kaikesta asuinkerrostalon lämmitysenergiasta menee 36-46% poistoilman mukana harakoille. Recair Economizerin avulla voidaan säästää jopa yli puolet kerrostalon lämmityskustannuksista.Recair Oy on Suomen johtava ilmanvaihtokoneiden valmistaja. Yrityksen uusi Economizer -tuotesarja on pohjoiseen ilmastoon kehitetty älykäs lämmön talteenottojärjestelmä kerrostaloihin. Tuotesarja esiteltiin 9.10.2012 Helsingin FinnBuild 12 -messuilla.

Design Reform on ollut projektin tuotekehityskumppani alusta asti. Design Reform on vastannut tuotteen muotoilusta, käytettävyydestä ja projektinhallinnasta. Tuotteen mekaniikkasuunnittelun Design Reform on toteuttanut yhteistyössä Suomimedia Oy:n kanssa.

Projekti on ollut ennen kaikkea yhteistyöprojekti, jonka aikana järjestelmän kaikkia osia on kehitetty yhdessä Recairin oman asiantuntijatiimin kanssa. Katolle tuleva ulkoyksikkö on suunniteltu mahdollisimman matalaksi ja helposti huollettavaksi. Lämmönjakohuoneeseen tuleva sisäyksikkö –järjestelmän äly– suunniteltiin moduulirakenteiseksi ja kapeisiin oviaukkoihin sopivaksi. Helppo asennettavuus on ollut koko projektin ajan suunnittelun keskiössä, sekä ahtaissa kellaritilojen kulkureiteissä että katolle kuljetettavissa osissa.

www.recair.fi

www.economizer.fi