Larox

Larox ja Outotec yhteistyö

Reijo Markku muistelee ensikosketustaan Laroxiin vuonna 1991. Kaikki alkoi Lappeenrannan teknisen korkeakoulun luentosalista, jossa Reijo Markku oli kertomassa konesuunnitteluinsinööreille teollisesta muotoilusta. Muuan silloinen Laroxille diplomityötä tekevä insinöörinalku Simo Manninen tuli vetämään hihasta kysyen: ”Kiinnostaisko sinnuu painesuodattimien muotoilu?” Reijo siihen vastaamaan, sen enempää asiaan vihkiytymättä: ”Totta kai, milloin aloitetaan?”Ei kestänyt kauaakaan kun olimme porukalla Jukka Koskela, Simo ja minä Laroxin edustushuvilalla Nuutinnokassa konseptoimassa silloista Minimax-nimistä suodatinta hahmomallien avulla, kertoo Reijo. Nuutinnokan puitteet, saunominen ja tarjoilu olivat omiaan tukemaan innovatiivista työskentelyä. Noin puolentoista vuoden kuluttua siitä olikin jo aika esitellä yhteistyömme tulos laroxlaisille, kun ensimmäinen Larox Minimax -prototyyppi nostettiin massiivisella nosturilla kaikkien ihailtavaksi Laroxin nurmikentälle.

Tästä alkoi pitkä ja laaja-alainen muotoiluyhteistyö Laroxin kanssa. Minimaxin menestyminen markkinoilla takasi hyvän pohjan seuraaville projekteille. Olemme yhteisen matkan varrella olleet mukana suunnittelemassa mm. Laroxin maailmanlaajuista messukonseptia ja palvelujen tuotteistamista. Olemme myös tehneet konseptisuunnittelua ja 3D-visualisointeja.

Nyt yli 20 vuotta jatkuneen yhteistyömme tuloksina tulee ulos maailmanluokan kolmiulotteisia animaatioita, jotka toimivat markkinointiviestinnän, myynnin ja koulutuksen työkaluina.